Kısa bir Sopot (Gdansk/Polonya) gezisi


Sopot, Baltık Denizi'ne kıyısı olan, Gdansk şehrine bağlı bir deniz kasabası. Fransızlar, Bulgarlar ve Türklerden oluşan küçük bir arkadaş grubu ile bu kasabayı ziyaret etmeye karar verdik. Yolculuk boyunca hem birbirimizi hem de bu ülkeyi keşketmeye devam ediyorduk.

Polonya içinde tren ulaşımı çok yaygın ve ucuz olduğu için en iyi yol buraya tren ile gelmekti. Sopot durağında indiğimizde 5-10 yürüdükten sonra deniz kıyısındaydık. Zaten oldukça küçük bir yer burası; çarşı, deniz kıyısı ve çok fazla olmayan yerleşim yerlerinden ibaret.

Gelmeden yaptığımız araştırmalara göre burada yapılacak şeyler şunlardı: yamuk mimariyi görmek, deniz kıyısında yürümek veya güneşlenmek, Molo İskelesi'nde yürümek ve fish & chips yemek.

şu ilginç mimari

Sahilin renkleri ve kokusu çok huzur vericiydi. Tam baharda gittiğimiz için de güneş yakmıyordu, o da huzur veriyordu. Denizde yüzen kuğuların kıyıya gelip insanlardan yiyecek isterken yarattıkları manzara harikaydı.








Sopot'taki Molo İskelesi Avrupa'nın en uzun ahşap iskelesiymiş. Gerçekten de yürü yürü bitmiyordu. Manzara çok güzeldi fakat fazla estiği için biraz sorun yaşadım. İşte Molo İskelesinden fotoğraflarım:








Buraya gelip balık yemeden gitmek olmazdı. Öğlen yemeği için fish&chips, akşam yemeği için ise her zamanki gibi dürüm döner yedik. Polonya'nın her şehrinde olduğu gibi burada da bir çok kebab dükkanı vardı. Torun'da da çok dikkatimi çekiyor, yahu ne bu her köşe başı kebapçı! Ben Türkiye'de bu kadar kebab yemezdim. :)
Kebapçılardan Türklerin işlettiğine denk gelmişiz. Adı da İstanbul'du dükkanın. Biraz şaşırdık, sohbet ettik ama onlarda aynı heyecan yoktu. O kadar alışmışlar ki burada Türk görmeye.. Türk müşterimiz çok oluyor, dediler. :)


Sopot'u çok sevdim ve herkese tavsiye ediyorum. Ama uyarmam gereken bir mesele var. Eğer günübirlik küçük bir gezi yapacaksanız kasabayı dolaşıp her şeyi yapmak için size ortalama 4-5 saat yeterli, fazla bile. Çünkü oldukça küçük bir yer burası. Biz bunu öngöremeden biletleri önceden aldığımız için 4-5 saat sonra ne yapacağımızı şaşırmıştık. Kasabadan diğer fotoğraflarımı ve videolarımı da yazıya ekliyorum. İyi dileklerimle..

Maya



















Yorumlar