Kısa bir başkent ziyareti: Varşova (Polonya)


Önümüzdeki seçimlerde burada oy kullanabilmek için Polonya'daki tek temsilciliğimiz olan Varşova Büyükelçiliği'ne gidip adres bildirimi yapmamız gerekiyordu. İkametimizi geldiğimiz ilk aylarda Torun'a aldırmıştık. Sadece bir form doldurup imzalamak için Varşova'ya gitmemiz gerekti. Fena mı oldu, bu vesileyle Varşova'yı görmüş olduk..

Bir oy bir oydur deyip beş Türk arkadaş Torun'dan Varşova'ya yola düştük. Her zamanki gibi yine tren ile seyahat edip istasyonda indik. Haritaya baktığımızda büyükelçilik 30 dk yürüme mesafesinde görünüyordu. Çok da fazla değil diyerek hem de şehri daha iyi keşfetmek adına yürümeyi tercih ettik. 

Büyükelçiliğimizin tabelası

Büyükelçilik binamız


Burada epey vakit harcadığımız için hemen merkeze doğru yola koyulduk. Büyükelçiliğin hemen ilerisindeki tramway durağından tramwaya binip merkezde indik. Bu süreç boyunca tabii ki de daha önce bahsettiğim Jakdojade'den (toplu taşıma uygulaması) çok yardım aldık. :)


Merkezdeki durakta inince bu yukarıdaki köprü çıkıyor karşınıza.. Bu köprünün üstü ve daha çok sağ tarafları Old Town oluyor. İşte Old Town'dan bazı görüntüler..















Torun'daki Vistula nehri Varşova'dan da geçiyor. Aynı atmosferi yakalayamadım, çünkü Torun bir başka! Ama bu da fena değildi. :)

İnsanlar genelde nehri bu açıdan izliyorlar ve fotoğraf çekiliyorlarmış. Biz de burada yemek yiyip, baya bir vakit geçirerek insanları gözlemledik ve manzarayı seyrettik. :)

Polonya savaş görmüş ve tarihiyle yaşayan bir ülke olduğu için her şehirde savaşla ilgili hatıralar ve görülmesi gereken tarihi yerler var. Bu anlamda Varşova'da görülmesi gereken en önemli şeylerden biri Barbakan surları. Bu surlarda yürüyerek savaşı aklınızda canlandırabilirsiniz. Ayrıca şehrin ve nehrin manzarasının tadını bu surlar üzerinde çıkarabilirsiniz. 




Varşova'yla ilgili anlatacaklarım bu kadar. Umarım buraları ziyaret etmek isteyen herkes bir gün buralara gelir. 

İyi dileklerimle,
Maya 

Bu da surlar ve ben :)
















Yorumlar